02-02-2020, 12:14 AM
(01-02-2020, 09:43 PM)Јеремија Пише:(01-02-2020, 01:46 PM)Mekenzi Пише: Ја сам сведок свих догађаја који се дешавају задњих 30 година.
Срби ду увек се касно и на погрешној страни укључивали.
Све што је Запад испланирао геостратешки и политички они су спровели.
Милошевићева војска и политика па и после је било повлачење, дезертирање, потписивање капитулација и издаја националних интереса.
Срби нису нигде ни за столом ни војно ни политички ни међународно остварили билу какву победу већ 30 година.
Тако да ово мало парче Србијице која изумире демографски где сваке године изгубимо десетине села и један град о чему ми да даље да причамо.
Срби изумиру, нестају, територија Србије је најмања у њеној историји...
Кизо, Србија је зглаисала много пре 1974 године.
Ко да си мали па да ти ја приповедам?
Ако заборавимо наопаку одлуку о стварању "троједине" државе и њен распад 1941, када су официри отишли сваки свм јату заборавивши на заклетву коју су дали.
Оно што је склепано 1945 (наводно вољом народа), није ништа до намиривање уговора са Јалте.
Срби су осуђени од стране комуниста и третирани су као поробљени народ.
Причати бајке како је нешто могла ЈНА напросто те чини детињастим.
Та војска је била аветињска као и држава!
Нестала је оног момента кад се расточило руководство СФРЈ и фактички поништило све обавезе официра које су имали према КПЈ - некада Брозу.
Запад је то знао и пре него је биолошки нестало "љубичице" и радио на плановима о разбијању СФРЈ, али не по границама створеним 1918 -те него по уставним границама из Брозовог вакта.
Опет понављам: Србијом је могао владати и сами Св. Сава исто би се десило уколико не би пристао на ултиматуме постављене са Запада!
Можемо се врати и у косовски бој.
Елем, запад 89-90 није знао шта ће се дешавати са Југославијом.
Главну улогу у распаду Југославије је узела усташка емиграција која је лобирала за НДХ у свим међународним организацијама. Усташка а касније и шиптарска емиграција су уложиле милионе и милијарде долара у независности својих држава.
Сви они су знали да ће НДХ звати Р. Хрватска, Боска,Косово, Словенија и ЦГ.
Србија никада па ни сада не зна које су њене границе, шта јој представља Косово а тек одласком Црне Горе из државне заједнице Србија се скоро преко 20 година после распада Југославије зове Република Србија.
Замисли да је Србија пре усташа и са четничком емиграцијом затражила распад Југославије, улазак у НАТО и теснубсарадњу са УСА и Дојчланд.
То није одговарало политичком и војном врху тј. тадашњим комунистима. Е зато су наши војници стрељани у Тузли, Сарајеву, Лори, Шибенику, Загребу на Кошарама, Паштрику а ти који су их стабљали балијама, усташама, шиптарима као глинене голубове тј. цео војни и политички врх РСК, РС и СРЈ је осуђен за ратне злочине.
Србија је једина држава у Европи после другог светског рата чији је цео политички војни врх оптужен за ратне злочине...
Србији фали мудар, смирен, политичар којиће разумети унутрашњу динамику и светску геополитику овог друштва. Срби данас очекују да међународна заједница решава њене унутрашње, политичке, социјално-економске и остале проблеме.
Ово је трусно и озбиљно подручје које захтева озбиљног дипломату са политичким искуством. Ми таквог човека немамо.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.