12-02-2020, 01:14 PM
(10-02-2020, 09:54 PM)Шумадинац Пише:
Zaostao Like this!
.
Ваистину Заостоја је изгледа кадар Милојка Пантића, истурена пословница у Чемерици!

(11-02-2020, 02:54 AM)Mekenzi Пише:(11-02-2020, 02:05 AM)zstoja Пише: Prosvetar,
Ajde kazi kako nabavljas rakiju.
U Detroitu, pa napravili tako u neko doba Srbi malu festu... I neki nasi koji su tu dugo, doneli rakiju, sami prave.
Ja alkohol ne volim, ali ono mi je prvi i poslednji put bilo fino.
Просветар туче само канадски виски или неки пут руску вотку..
Чуо сам за то весело друштво што прави неку брљу дасковачу у Торонти и шире! То су неке окореле југо-комуњаре, дуже су у Канади од ових дезертера из 90-их!
То су они који су телефонирали и претили старцима ође кад је Амброз још био живахан и ритао се с'обе ноге!
Они су направили и Мјесну заједницу, назвли по неком њиховом партизану...неко егзотично име, ваљда жваљави шифтар, нешта као "Народни херој Вршка Чука".
А брљу су назвали КРЦУНОВАЧА!
То су ти са којима си се дружио у Детроиту, верујем да је дружење било лепо уз КРЦУНОВАЧУ, баљезгало се а у вези са лоптом...шта'ш..."хик...брља, брља...Пикси...хик...Ђоковић..."!

Иначе ми бејасмо у Детроиту пре триестину зима, ишли са неким Србима из Виндзора и то на ТРИСАСТАВНО, први пут, здњи пут и никад више!
Тада Детроит још није био пук'о начисто као данас, ама возимо ми, лето беше, а оно поред нас у кабриолету, шевролет обојен у розе скроз, седи орангутан, шимпанзо, бабун шта ли је...и он обучен у розе огроман шешир, прстење на сваком прсту....
Ја гледам, зин'о, занемео...а рођак кроз зубе. "Не-мој-да -га-гле-даш", рек'о "зашто?", ка'е "Ми-сли-ће-да-си-га-пре-поз-но"...и окрете кола у другу улицу!
Е то ти је Чемерика, ако туна Бата Доналд не направи ВЕ-ЛИКО СПРЕМАЊЕ-ништа од њих, 'ебо ти њих!

(11-02-2020, 02:05 AM)zstoja Пише: Ja alkohol ne volim, ali ono mi je prvi i poslednji put bilo fino.
Чека', чека', да ниси ти од оније'
"Да не пијем ракију и да држим Рамадан-потоме се ја познајем да сам...муслиман"!
Ако, ако...и то је за људе....ми Православни и мазљемани се слажемо у једном:
НАЈГОРИ СУ ОНИ КОЈИ НИУШТА НЕ ВЕРУЈУ!
Иначе ми волимо чашу, две (можда и три, четири...зависи) само уз јело, али само црно вино и то са мало соде и две коцке леда, тако су стари Срби пили а ми јесмо и стар и Србин, зашто крити!
Иначе то је истина жива...ми тако пијемо од давнина, ваљда генетски, а нађосмо касније да је то било тачно!
Доментијан пише да су стари Срби пили вино искључиво са ледом или са врло хладном водом!
И то само црно, па тако и наша маленкост, бело вино за нас и није баш вино, воћни сок неки!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!