28-02-2020, 01:32 PM
(28-02-2020, 12:27 AM)ХраброСрце Пише:Најчуднији пример је Чедомир Ашанин који је рођен 1924. и који није био учесник ДСР(колико сам сазнао). Дати чин човеку од 83 године који никада није био у четницима је стварно чудно...(28-02-2020, 12:12 AM)Филип Ђукић Пише:(27-02-2020, 03:36 PM)ХраброСрце Пише:Хвала, неки којима је дао чин су рођени пре ДСР, али нису били у четницима.Стварно размишљам да ли је он уопште био свестан каквим све ликовима је аманетом дао чин.По мени су то заслужили једино Шуштерич и Даничић, јер су били четници.(27-02-2020, 02:21 PM)Филип Ђукић Пише: Шуштерич је једини четник тј. учесник Другог св. рата коме је војвода Ракочевић дао војводски чин?
Ако се не варам, дао је чин и Гојку Даничићу, равногорцу, брату капетана Милана Даничића из ВК.
Милослав је објавио Гојкова сведочења у својим књигама и филмовима. Имаш га у једном од посљедњих филмова - "Прогнани".
Нпр. ту је и син Светозара Добрашиновића, Ђуришићевог блиског сарадника, политичар Андрија Мандић, Милета Павићевић и још неке особе.
Па сад, ко заслужује, а ко не, заједно са војводама 90тих, мислим да је то јасно. Не могу се дијелити чинови онако како је то радио Пећанац.
(28-02-2020, 11:17 AM)Mekenzi Пише: Te титуле "Војводе" деведесетих што је већ излапели Ђујић давао шаком и капом коме год стигне и самозване "војводе" по мени немају никакву вредност. Тако су Шешељ, Тома Николић и разни други "Војводе"Ђујић је дао чин једино Шешељу(коме је касније одузео) и Славку Алексићу.
Једине праве Војводе су оне Војводе које су завршили војне школе и академије и који су били у краљевској војсци и које је одликовао Дража или краљевина Србија..