29-02-2020, 01:27 PM
(16-02-2020, 11:55 PM)ЈВуО-КГ Пише: Нема од ЕУ ништа,само одлажу банкрот,а ове санкције према Русији само то убрзавају.Не знам шта можемо да очекујемо од садашње ситуације и докле ће ово трајати. Наравно да ништа позитивно не може бити од ЕУ, али бојим се да може релативно брзо прерастати у анархију, тј још горе од грађанског рата које ће увући и нас.
(16-02-2020, 11:55 PM)ЈВуО-КГ Пише: Клинтоновски/квази демократски/комунистички мејнстрим медији пласирају то ради извртања ствари.Међутим "на терену" стање није такво.Велика већина Американаца подржава Трампа.Нису С.А.Д. само Њу Јорк Стејт.Свакако, али велика већина Американаца не зна ни где је "та" Европа на мапи, нити зна шта се тамо дешава. Ево рецимо САД подржава Турску преко Нато изјављујући саучешће што су погинула од Руса тридесетак њихових војника који су се нашли са исламистима у Сирији, дакле дубока држава још увек даје знакове живота.
(16-02-2020, 11:55 PM)ЈВуО-КГ Пише: Е те санкције важе само за ЕУ.Пуна Русија америчке робе.Да ли је пласирају директно кршећи санкције које су сами наметнули или то раде преко нас или тако неког ко није увео санкције Русији.То не знам.Кад су почели са санкцијама негде видех да је робна размена између САД и Русије веома симболичан, те да санкције гуше највише ЕУ државе због чега се редовно буне њихови властодршци рецимо у Италији.
(16-02-2020, 11:55 PM)ЈВуО-КГ Пише: Крим ће временом да се призна као и већи део Украјине који ће вероватно припасти Русији а мањи део(западни) Пољској.Бандеровцима непријатно како год окренеш.На то сам хтео да се надовежем у следећем цитату,али није битно,може и овде.Велико је питање ко прави целу фарсу.Па ни сама Русија се не понаша озбиљно у Украјини,ако би радили по пеесу они ушли у западну Украјину и тамо под Карпате за неколико дана. Више би им потешкоћа правио транспорт трупа него украјинска војска.Америчка војна реакција би изостала свакако јер нису блесави да улазе у рат са Русијом због неке вештачки склепане државе.Дубокој држави у САД је у корист искључиво да се трајно негде створи неред. Ето пример Ирака, за који се говорило већ 15 година да ће се распарчати, што би било природно јер су и ту вештачке границе, али по питању Украјине, бојим се да Русија није баш у предност јер су Нато војнике нагомилали на Руске границе, али партија шаха доживела преокрет кад је Русија на позив Сирије решила већи део проблема тамо, иза леђа Нато-у и преузела примат. Сад је Русија тиме дошла да буде и на јужној граници Турске, што омета султана у његовом покушају за обнову Отоманске империје а уједно ослабљује турску контролу на Дарданеле.
Мислим да је Путин добро одиграо до сада тамо, остаје да се види како ће се одупрети у Идлибу.
(16-02-2020, 11:55 PM)ЈВуО-КГ Пише: п.с. Драго ми је да је овај пдф оживео мало.Дај Боже да настави да се развија овај подфорум, има много тога занимљивог о чему да се пише.
Слобода или Смрт!