07-03-2020, 09:39 PM
Динчићу, навео си све могуће разлоге зашто је то био глуп и ненормалан потез (заебати Русе, Енглезе, Французе, Талијане - своје савезнике док ти глава виси о концу) - да би исти био најбољи потез у српској историји?
Сам Пашић никад није имао став да треба радити то што се радило, већ напротив. Пристао је на те глупости да сачува своју политичку позицију (коју је изгубио чим је спровео тај луди циркус у дјело).
Ваистину, јуначе.. овај, војводо!
Матија Бан је измислијо цијели свијет!
Откуд онда српско презиме Четник у Далмацији из 17. вијека? И откуд онда ЧЕТНИЦИ у Српској револуцији 1804.?

Сам Пашић никад није имао став да треба радити то што се радило, већ напротив. Пристао је на те глупости да сачува своју политичку позицију (коју је изгубио чим је спровео тај луди циркус у дјело).
(07-03-2020, 09:27 PM)Војвода Пише: Аутор термина "Југословен" је најпознатији Србин из Дубровника Матија Бан. Први пут га је употребио 1835. Он је аутор и термина "четник", којим је описао учеснике Грбаљске буне из 1848.
Ваистину, јуначе.. овај, војводо!
Матија Бан је измислијо цијели свијет!

Откуд онда српско презиме Четник у Далмацији из 17. вијека? И откуд онда ЧЕТНИЦИ у Српској револуцији 1804.?
Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"