18-02-2014, 10:25 AM
(18-02-2014, 02:03 AM)Милослав Самарџић Пише:(18-02-2014, 12:50 AM)Громовник Пише: У јачим трговинским ланцима, тј. велетрговинама, који и запошљавају већи број радника (продавце, магационере, развоз) су плате око 35 хиљада, с тим што је онима у магацину нпр. то плата без прековременог рада, док је онима који раде у продавници често и са прековременим радом. Наравно, све зависи од послодавца.Ти што кажеш јачи, Макси итд, имали су до скоро 22.000 месчно.
Код Кинеза, или за рад у трафици, знам да се прима 15 000.
У ком је 35.000?
То те неко лаже, исто к'о за ФИАТ

У Трнави Промет касирке имају 30-35 хиљада, како кад, док радници у магацину имају толико без прековременог. У ИДЕА трговини такође. Не верујем да су Белгијанци из Максија толико глупи, па да им сви радници побегну у ове боље плаћене маркете. Е у Поповић маркету знам да је плата 18 000 и уз то ниси пријављен уопште, али по промету Поповић не може да се пореди са Трнавом нпр.
Измена поруке: Јесу у Максију заиста тако мале плате, сада сам проверио.
(18-02-2014, 02:26 AM)Chicot Пише: Даре, шта би ово требало да докаже?
Ја колико видим ово је много више за критику данашњег него ондашњег степена развоја. Скоро сто година после, нисмо се померили са мртве тачке.
С том разликом да је онда динар био неупоредиво стабилнији него данас.
Ништа, само да покаже да је цена хране у Србији и она када је 70% Србије производило храну, и данас када је производи мање од 10% - идентична.
Тачно, динар је био стабилнији, трговински суфицит је био већи, БДП је константно растао, али обичан човек од свега тога није ни видео ни имао ништа, него се сав добитак преливао у џепове мањине.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!