15-05-2020, 10:55 PM
(15-05-2020, 10:49 PM)ЈВуО-КГ Пише:(15-05-2020, 06:11 PM)ОРЈУНА Пише: Кизо, ја не покушавам да браним Милошевића, али ти мораш да се смириш мало човече! Кумановски споразум је, наравно, био неповољан по Србију, али извукли смо највише што смо могли иако је читав свет био против нас. То што је споразум касније деградиран је нешто друго. Помињеш Аркана, Легију, Френкија, али заборављаш да су сви они били припадници паравојних јединица које нису имале везе са ВЈ. Одржавали су везе са ДБ, што је нормално, јер наравно да ће Србија подржавати Србе. Да смо послали војску у РСК и РС, онда би имали основа да нас оптужују за агресију. Милошевић није убио Стамболића јер је ДОС изабрао кандидата на изборима недељу дана пре Стамболићевог нестанка.
Што није нормално никако.
По закону СРЈ,а вероватно и овом данашњем РДБ није имао право на оснивање формација тог типа.За такве ствари,у целом свету,постоји војска и одувек је тако и било.Суштина је да никакве паравојне формације нису учествовале у ратовима на простору некадашње СФРЈ.Све оружане формације биле су државни пројекти.Неке друмске разбојнике,банду од 5-10 људи...не можеш рачунати као војну формацију,па ни паравојну,то је тек друштво самосталних разбојника удружених у криминалу који омогућавају ратна дејства.
Наравно, лоше сам се изразио. Само сам хтео да кажем да не постоји ни један аргумент у прилог тврдње о агресији Србије.