16-05-2020, 12:33 PM
(15-05-2020, 12:40 PM)Шумадинац Пише:(22-03-2020, 11:33 PM)херцеговац Пише: Ти верујеш да се човјек који се оричешћује може заразити?
Итекако може, као и онај који се не причешћује. Имаш Х примера у Житијама Светих.
Што се тиче саблазни око начина причешћивања, православни талибани и артемити треба да знају да Црква има право да разматра алтернативни начин причешћивања, јер сам начин причешћивања није догматско питање, али ни канонско, јер свака Црква може да га мења без Васељенског сабора. Ниједан канон не прописује причешћивање кашичицом, а иако има назнака да се кашичица користила у 9. веку, сасвим сигурно је први помен употребе кашичице за причешћивање лаика тек у 11. веку. Ако је Исус могао да причести апостоле без кашичице, можемо ваљда и ми.
Ја не знам шта са тобом није у винклу...
Питање си истргао из контекста и почео тамбурати своје...
Али не само то, него и мијењаш уписе саговорника!
Питање се односило на Свето Причешће, а не о људима... На могућност заражавања при причешћивању.
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
![[Слика: traktor.gif]](http://poljoinfo.com/images/smilies/traktor.gif)