20-05-2020, 08:22 PM
(19-05-2020, 11:49 PM)Милослав Самарџић Пише:(19-05-2020, 11:40 PM)ватхра Пише: Прочитао и имам, одлична је.Нема увек разазнавања Недићевих и динара Краљевине...
Преферирам више података а мање коментара, тако може да прође по тим критеријуму. Има мало коментара аутора као у увод и закључак поглавља.
Не можете очекивати од сваке књиге да је некаква синтеза у којој је све објашњено. Мора да буде далеко више књиге које ће само обрадити сирове податке.
Мени је једна од ређих мана што није у књизи дат приказ инфлације у Недићевој Србији, инфлација је била знатна, и види се да су милиони из Ужица били далеко вреднији од десетина милиона 44е.
Јесу,нема дилеме,мада игра бројки уме да завара.Лично,мислим да новац пре јасне диференцијације,није играо велику улогу.Срце је у почетној фази рата вукло људе,а напред их је гурао комад проје,и парче каквог бајатог леба.Те приче,о силном новцу који су и једни и други добијали,данас људе збуњују и крајње релативизују ствари.Том логиком,обадва покрета постају крајње плаћеничка,са елементима рата као својеврсног пљачкашког похода.То Тимотијевићу замерам.Мада,у трговини сам већ 20 година,да ме убијеш не би могао повући јасну паралелу у односу евра,према рецимо,марки пре 20 година.Није то тако јасна и лако уочљива ствар,посебно са данашње тачке.