28-02-2014, 11:33 PM
Цитат:Веровао сам у правичност страних посредника, чак иако је тај договор био противречан и тежак, ја сам га потписао, опозиција је потписала, страни представници су потписали. Потпис је био важан, због разоружавања мајданиста, смиривања ситуације у земљи, као резултат Кијев је био испуњен групама наоружаних људи који су палили домове, крали, малтретирали и убијали људе, али то се и сада дешава. Договор нам је давао наду, али све што се касније десило је безакоње, терор, безвлашће и хаос.
САД су били покровитељи Мајдана, и они су криви пред украјинским народом. Сматрам да најављени избори у мају нису законити, и нећу учествовати на њима. Сматрам да сви избори морају бити у складу са законом и уставом.
Никада нисам наредио полицији да пуца. Као што знате, милиција је била разоружана до последњег трентутка када су на њу кренули да пуцају. На жалост, присећам се 2004. када је била слична ситуација. Моје присталице су биле на железничкој станици, док су други били на Мајдану. Ја сам отишао на железничку станицу да зауставим своје присталице, јер нам њихове мајке, жене и породице никада не би опростиле ни кап проливене крви.
Још један лаковијерник. Подсјећа на Кизу!
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.