30-07-2020, 09:33 PM
(30-07-2020, 09:04 PM)Бенито Пише: Могу само да прокоментаришем, пошто релативно добро познајем ситуацију, да ово што Ћурчић покушава са именовањем главне улице у Ивањици Дражиним именом, може само да се похвали, јер је практично потпуно сам у том науму.
Да ме не схватите погрешно, већина становништва би била за ту идеју, али сви запослени у свим установама у Ивањици, од општине, преко здравствених установа до школа, су изразито против.
Није то због њиховог евентуалног става о историјској личности Драже Михаиловића, него због њихове правилне пројекције да су у Београду на власти комунисти и њихово схватање историје, и да би они трпели последице због евентуалне подршке Ћурчићевом предлогу. И ту нема померања ни за милиметар.
Оно што је добро у овој иницијативи је што ће она кулмнирати петицијом, што ће јасно показати кога подржава становништво, а кога запослени у државним установама и локалној самоуправи, јер нико од њих неће смети да потпише ту иницијативу. Та будућа ситуација је парадигма стања у целој српској држави. Народ за Чичу, држава Србија за Тита.
Ми за краља - краљ за Тита,
До кад ћемо, Бог се пита.