10-10-2020, 05:17 PM
(10-10-2020, 04:54 PM)Бенито Пише: А шта је Ужице? Град без околине?
Ако будеш у даљој кореспонденцији са тим ликом, напиши му да су ту "територију" комунисти назвали Ужичка совјетска република, да су је формирали на територији на којој се налазе варошице:Ужице, Пожега, Чачак, Горњи Милановац, Косјерић, Гуча, Ариље, Ивањица, Чајетина, Бајина башта, Рача... А све те вароши су тада ослободили четници или су се Немци из њих повукли због тога што су се повукли под опасношћу да ће их напасти четници. Једино место од побројаних у чијем ослобађању су неку улогу имали комунисти је Горњи Милановац. Минорну, али су имали.
ПС прво место ослобођено од Немаца у Другом светском рату у Европи је Ивањица, родно место Драже Михаиловића, 31. августа 1941. године у 4 30 изјутра.
Уосталом, немо се живцираш, тај модератор је неки Хрват пореклом.
Велики је проблем што су они велики јутјуб канал и њих прате и гледају стотине хиљада, ако не и милиони људи. Тако се погрешном интерпретацијом код тог великог броја људи ствара погрешан утисак. Тако током Априлског рата влада беше југословенска, а чим отиде у егзил постаде српска. Смешно.
Иако су, да не грешим душу, они у овој епизоди и нагласили да су четници престали с активним прижањем отпора, како су назвали, и прешли на пасиван начин како би се избегла страховита и брутална одмазда над српским цивилним становништвом (за два месеца Немци стрељали 25.000 Срба), а да су усташе у НДХ вршиле страховите масакре над Србима.
Иначе, ово је за мене први пут да сам на њихов рад имао већу замерку, до сада су били сасвим коректни (но по мени и уопштени, могло се, рецимо, за епизоде о Априлском рату још доста тога рећи, али добро, ваљда нису имали довољно информација и фото-видео материјала).
Но, баш сам био изненађен њиховим коментарима с онаквим ставом и за "Узиче" како водитељ (људи с енглеског говорног подручја генерално), традиционално, катастрофално изговара српске речи.
"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић