14-01-2021, 12:59 AM
(13-01-2021, 05:39 PM)Српска четничка команда Пише: Нисам веровао да ћу овде наићи на србокомунистичку пропаганду. Прво, Краљевина Црна Гора је престала да постоји још 1916. године потписивањем безусловне капитулације на Цетињу. Друго, о каквим злочинима српске војске говорите? Треће, краљ Александар није "укинуо Србију", већ је Краљевина Србија само променила име у складу са датим околностима.
Једино ме подвучено интересује (сукоб деде и унука је толико пута виђена борба око круне)...
Ко је то дао право Лесандри да укине Србију? А јесте је укинуо ма како се покушавало сакрити то злодело!
Срби су преко ноћи постали "југословени" а србски језик замењен "југословенским".
На крају, ако сам ја неписмен, не познајем материју, па се морам ослањати на "историчаре" шта ћемо са живим људима од којих сам слушао како је било?
ПС. Данко Поповић је био и образован и Србин, што нико не може порећи. Ето, он је имао сасвим другачије мишљење о "преименовању" Србије.
ПС.2 Један други писац рече: "Пас матер и Пашићу и краљу... они би да србски сељак гине кад то њима затреба".