17-02-2021, 08:41 PM
(17-02-2021, 05:23 PM)Kaludjer Пише: To je тачно господине Динчићу, али ми сад имамо у току пред Вишим судом још увек активан процес за рехабилитацију, а у истом том Ваљеву, приређује нам се изложба где се у истој публикацији износи низ тврдњи који најгрубље дискредитују Николу Калабића. Даље рецимо на страни 114 наводе и ово "Убиство сељака Живана Ђурђевића (1891–1943) из Балиновића, почињено 25. маја 1943. године од припадника Гарде Николе Калабића, иако недовољно расветљено, у комунистичкој пропаганди постало је један од симбола равногорског терора, даље кажу и ово „У селу Балиновићу срез ваљевски направили су злочин, по свирепости није било
равног. Живана Ђурђевића (Продана) члана партије и његовог сина Радомира у чијој су кући нашли једног друга (М. К.) кога су у борби убили, повели су на клање, пошто су им претходно кућу демолирали а имовину разнели. У путу су их мучили и батинали тражећи им разна признања. Кад ништа нису успели таквим мучењем, заложили су велику ватру и спремили се да их пеку живе".Дакле износи се читав низ датума и навода баш у тренутку кад је рехабилитација, мени је све јако чудно, а рекосте на једној теми Бенито до душе да је Девић ок, а ви сте му колко се сећам пожелели да се не повуче пре времена, а он ево сад у сарадњи са другим ауторима пишу овакве ствари.
Не знам чему толики рафали у Калабића. Не могу уопште да схватим, не улази ми никако у главу.