21-02-2021, 12:21 AM
(21-02-2021, 12:12 AM)Милослав Самарџић Пише: Dejan Mikavica, FB
Одавно нисам гледао глупљи и бесмисленији филм од овог вечерас... Дара из Јасеновца. Ни гледањем овог филма не можете схватити шта је поента и смисао злочина и геноцида над Србима у Ендехазији нити која држава га је организовала и спровела нити ко су злочинци по народној дефиницији нити да су Хрвати - Усташа!? Филм је протегнут, нејасан и неубедљив и подсетио ме на ону која се односи на Дијану Будисављевић.... Не зна се ко је и зашто убијао Србе, зашто хрватске усташе жестоко над српским цивилима, женама и децом и какви су услови и такви монструми!? И овог пута сам разочаран због чињенице да српски режисери и сценаристи нису у могућности да сниме ни један филм који има јасну, уметничку, историјску и етичку поруку и који је довољно јасан и убедљив у приказивању геноцида починили су Хрвате и који немају примера по својој окрутности и бестијалности, у историји наше цивилизације. Очекивао сам филм са надом да се нешто у српској кинематографији значајно променило, да они који не знају довољно или не знају ништа о хрватској геноцидној политици имају јединствену прилику да замисле, разумеју и разумеју... али ми смо остали ускраћени и ко зна који је пут, када је реч о филму са историјском темом, потпуно разочаран. Докле бре ово!?

Филм је катастрофа.
Све са тобом написано се слажем.
Сад најављују да ће да снимају серију о Олуји...
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.