25-02-2021, 09:08 PM
(25-02-2021, 08:18 PM)Капетан Пише: Da,a li smo mi sa njima živeli u carstvu Austrijskom! U Vojnoj Krajini je mnogo Srba živelo sa Hrvatima i tu nastaju prvi sukobi i to velikih razmera, i često je car austrijski stajao u zaštitu Srba. Mislim da Hrvatska mržnja počinje znatno ranije ide daleko u prošlost. Već u Vojnoj Krajini Hrvati su pokušavali da pokatoliče i unijaće Srbe ali se Srbi nisu dali. Car je Srbima dao privilegije kakve nije ni Hrvatima. Stajali smo na njihovom putu za državom! Naravno te privilegije su Srbi platili borbom protiv Turaka na granici! Geneza mržnje ide daleko u prošlost. Vojna Krajina je ključ. Tu gde smo se mi naselili Hrvati su smatrali da je to njihova zemlja. Tražiili su od nas da menjamo veru, da plaćamo porez, ali Srbi odbiše.
Модерну хрватску НАЦИЈУ а не народ је формирала Аустро-угарска због сопствене политичке стабилности. То сам већ покушао да објасним у претходном упису. У ту нацију су ушли многи Срби који су зарад напредовања у војничкој каријери прешли у "царску вјеру" али су задржали језик. Обашка што су се женили са (римо)католкињама а у Хабсбуршкој монархији као изразито прокатоличкој важио је закон да сваки брак у ком је један супружник (римо)католик се може озаконити само у (римо)католичкој цркви. То се видело и у серији Вук Караџић кад је он требао да се ожени са Аном Краус.
На све то Аустро-угарска војска је била као ЈНА. Тачније ЈНА је моделована по АУ војсци. Где су били пожељни "мешани" бракови јер би им онда Хабзбуршка монархија била главни интегративни фактор. И као што су из бракова официра ЈНА излазили анационални атеисти, тако су из бракова официра Хабзбуршке монархије излазили анационални (римо)католици, који су на простору Банске Хрватске постајали Хрвати.
Уосталом мајка Анте Старчевића је била Милица, Православна Српкиња, а син јој је школујући се у фратарским "сјемеништима" постао отац србофобије или како хрвати кажу "отац домовине". И из тога се види да су Беч и Ватикан формирали модерну хрватску нацију на чистој србофобији. Као зомбије којима је мозак фризиран, којима управља тамна сила и којима је немогуће помоћи. Да се тако сликовито изразим.