07-04-2021, 07:41 AM
(06-04-2021, 01:18 PM)Бенито Пише: На данашњи дан пре 80 година, Немачка је бомбардовала Краљевину Југославију.
Немам списак бомбардованих градова и локација, али ја бих то мало преформулисао. Немачка је бомбардовала српске територије у Југославији. Мислим да би се исто тако могло написати и за савезничка бомбардовања.
(06-04-2021, 01:18 PM)Бенито Пише: Од тада до данас, па иако је Немачка изгубила Други светски рат, Срби се налазе под непрекинутом окупацијом.
Требало би мало више изанализирати ову, на први поглед, апсурдну реченицу. Треба кренути од тренутка када је последњи немачки окупациони војник разоружан. Шта је било са заробљеницима, а шта са Фолксдојчерима? Како су изгледала суђења? Како је наплаћивана ратна одштета? Када и под којим условима су Срби почели да одлазе на "привремени рад у Немачку"? Када је немачка роба почела да се пласира на српско тржиште? Које су српске државне фабрике радиле по немачким лиценцама? Када су немачке фирме и њихове ћерке фирме почеле са радом на српским територијама? Када су и које медије откупили? Када су улетели на тржиште уџбеника? Ко је од Срба био агент немачких служби? За кога је радио српски премијер који је докторирао у Немачкој? Много је питања, а мало озбиљних истраживања.
Само један опозициони вођа говори јавно о овим стварима. Само један српски богаташ је ушао у клинч са немачком издавачком кућом.
Ја сам на теми "Квиз" дао објашњење у вези са фирмом Месер Техногас. Шта ћемо са фирмом Клет? На шта су се свели уџбеници из историје тог издавача? Ту имамо једну, такође, апсурдну ситуацију. Потомци комуниста Срба раде као писачи уџбеника код немачког газде капиталисте који је "потомак националсоцијалиста".
Све су се идеологије измењале и помешале, дошло је до перверзних инверзија, а ми Срби поново окупирани.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!