06-06-2021, 11:56 PM
(06-06-2021, 09:27 PM)Мића Адмирал Пише: Nekako u isto vreme dopale su me dve knjige : Bosanska golgota, od Bojana Dimitrijevica i Nemanje Devica i Rujna sloboda, priredjivaca Ane Filipovic.У "Рујна слобода" преко 1100 имена у Регистру имена. А то су, ипак, "само мемоари".
Prvu knjigu sam vec neko vreme zavrsio. Ova knjiga opisuje poslednji cin JVuO, a u njoj se ne govori o imenima, samo ona poznata neizbezna, pa na kraju knjige i ne postoji Registar imena !?
Dok knjiga Rujna sloboda je krcata imenima i ja je jos uvek citam. Vec sam jednom napisao Ravna Gora, pa Dragacevo.
Svakako jos od prve Slavkove knjige pa do Rujne slobode, dominira osecaj situacije kako se moglo otici u jednu od vojski, bez ikakve logike i istorijske okolnosti. Ta situacija me neodoljivo podseca na odlazak u partizane Ljubomira Tadica.
Дотични су у таквој једној врсти студије, аналогно овом горе, требали ставити најмање 10 пута више имена у Регистар, односно најмање толико су морали поменути у књизи. Али, они изгледа имају агенду да "не оптерећују читаоце својим претераним знањима које поседујемо".
Извињавам се што их уопште помињем. Није ни битно...
Адмирале, хвала на коментару... Једно од тих имена у Регистру је и Твоје, па јави овде ако си "непрецизно цитиран".

Очекујемо Твоју расправу о овој књизи....