10-07-2021, 02:25 PM
Miloslave, mislim da je ucinjen veliki previd izostavljanjem djenerala Ivana Prezelja.
O tome sam napisao, prigovorio isto kada je o generalima u JVuO, ovde bilo reci.
IVAN I. PREZELJ, 1895 Nova vas Slovenija - 1973 Klivlend SAD
pes pukovnik
zamen.komand. Staba Komande Slovenije, od 1943.
komandant Staba Komande Slovenije, od 4 apr. 1944.
Unapredjen u cin brigadnog djenerala 28.juna 1944. ( Uglavnom toga datuma on je sa tim cinom u knjizi unapredjenja VK ! Sto znaci da general Andrej nije u potpunosti bilo sifrovano )
Tako da su on i Draza jedini pukovnici unapredjeni u djenerale.
Prezelj se Draze nije odrekao ni u emigraciji, gde je radio najteze fizicke poslove, pod starost.
Veliki deo porodice Prezelj, tokom okupacije bio je smesten u s.Koricani, srez Gruzanski, pod brigom narednika Mice Admirala.
O tome sam napisao, prigovorio isto kada je o generalima u JVuO, ovde bilo reci.
IVAN I. PREZELJ, 1895 Nova vas Slovenija - 1973 Klivlend SAD
pes pukovnik
zamen.komand. Staba Komande Slovenije, od 1943.
komandant Staba Komande Slovenije, od 4 apr. 1944.
Unapredjen u cin brigadnog djenerala 28.juna 1944. ( Uglavnom toga datuma on je sa tim cinom u knjizi unapredjenja VK ! Sto znaci da general Andrej nije u potpunosti bilo sifrovano )
Tako da su on i Draza jedini pukovnici unapredjeni u djenerale.
Prezelj se Draze nije odrekao ni u emigraciji, gde je radio najteze fizicke poslove, pod starost.
Veliki deo porodice Prezelj, tokom okupacije bio je smesten u s.Koricani, srez Gruzanski, pod brigom narednika Mice Admirala.