01-10-2021, 07:55 AM
Милан Шантић није погинуо, осуђен је после рата на неку смешну казну, што је дало повода, између осталог, да Јевђевић сумња на њега као потајног симпатизера комуниста. Мислим да није био чак ни резервни официр.
С друге стране, мајор Јован Пантић родом из Црне Горе погинуо је у време борби на Неретви на планини Прењ. Како се у тексту помиње Калиновик који није далеко од Прења, могуће је да се ради управо о њему. Односно, сам догађај из текста вероватно није измишљен али је аутор или погрешно чуо или лоше запамтио његово презиме (Пантић-Шантић).
С друге стране, мајор Јован Пантић родом из Црне Горе погинуо је у време борби на Неретви на планини Прењ. Како се у тексту помиње Калиновик који није далеко од Прења, могуће је да се ради управо о њему. Односно, сам догађај из текста вероватно није измишљен али је аутор или погрешно чуо или лоше запамтио његово презиме (Пантић-Шантић).
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године