05-10-2021, 08:37 PM
(05-10-2021, 07:49 PM)Бенито Пише:Наравно да сам гледао, присуствовао догађају и чуо и видео доста више него што је на видеу објављено.(05-10-2021, 12:23 PM)Перун Пише: Не можемо очекивати да било који други народ, политичка партија, удружење или организација, испричају истину о Халијарду ако то нисмо урадили ми сами. Седети прекрштених руку и слушати политичаре и паметовати након њиховог говора, равно је... Истина треба из народа да изађе, у народу да остане а политичари ће увек говоре обликовати према политичкој ситуацији... Зато, ствар у своје руке и баците се на посао.
Јеси ли Ти уопште гледао прилог који си поставио?
Која истина? Књигу си написао. Јел'Те питао неко горе за мишљење? Јел' Ти дозволио да нешто кажеш јавно са те бине? Шта су рекли потомци? Да ли је ико рекао за свог деду да је био официр или подофицир ЈВ под командом ђенерала Михаиловића?
И тако даље...
Где је на Галовића пољу споменик ђенералу Михаиловићу?
Где је споменик команданту аеродрома?
Где је споменик команданту обезбеђења аеродрома?
Где је споменик ономе који је осмислио и командовао изградњом аеродрома?
И тако даље...
Обиђи паное и види шта на њима пише и чије су фотографије окачене.
Шта је ко рекао, ја на то не могу нити желим да утичем.
И тако даље...
Сагласан сам да сви поменути треба да имају споменик, раније сам и причао и писао о томе. Покрени иницијативу и први ћу је помоћи и подржати на све могуће начине.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."