05-10-2021, 10:15 PM
(05-10-2021, 09:43 PM)Бенито Пише:(01-10-2021, 08:41 PM)Перун Пише: Ђенерал Дража и амерички авијатичари поново на ЗлатиборуЕво да поновимо ову поруку. Свако може да погледа прилог ТВ Телемарк.
https://www.facebook.com/permalink.php?s...&ref=notif
Ако је неко овде чуо реч Дража, четник, ЈВуО, Златиборски корпус, Златиборска бригада, Кондор или слично, одма' ћу да повучем све што сам написао...
Скуп или свечана академија поводом Мисије Халјард не би се никада десило да није било књиге Дејана Ђерића "Сломљена крила Златибора". То што аутора књиге није увредило да није позван да говори о самом догађају, него то чини "ученица четвртог разреда угоститељске школе" можемо само посматрати као урођену скромност.
То што је на овом видеу и што је још речено а није приказано, знатно је мизерније у односу на оно што је свакодневно доступно хиљадама људи. Све што треба да пише, стоји тамо где треба да стоји, и онај ко жели да спозна истину то му неће бити никакав проблем. Пре две године није ништа било, прошле се појавила књига, ове друго издање и обележавање мисије, следеће...
На церемонији су прочитана имена свих официра, подофицира и редова за које постоје чврсти подаци да су учествовали у мисији. То не важи само за припаднике Златиборског корпуса, већ и Пожешког, Романијског,...
То, да ли се аутор увредио, да ли је поменут, и др. не сматрам да треба да буде твоја брига.
Твоја брига треба да буде да обрадиш један део ове операције и покажеш њима што не знају како се то ради. Кад то завршиш онда се заједно можемо упустити у критике. Ту сам да помогнем шта год затреба.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."