25-11-2021, 05:59 AM
Sad bas pogledasmo film "Kriv po sumnji" sa Robertom de Nirom. To sam ja nasao neke manej poznate njegove filmove da pogledam. Nisma ni znao o cemu se radi. Radi se o nekima iz Holivuda koji osumnjiceni da su komunisti, 1951. godine. Od njih je trazeno da priznaju i pokaju se sto su bili komunisti i da ocinkare druge. Masa niej htela, i karijere su im unistene. Ostali bez kuce, hleba, ...sve sto ide uz to. Sve po istinitom dogadaju. I onda se setim Carli Cpplina da je otisao iz Amerike jer ga sumnjicili da je simpatizer komunista. Jedno vreme se pricalo da to niej tacno, nego onako otisao u Svajcarsku medjutim sada tvrde da jeste i da je otisao bas u to vreme. Odavno sam trazio da li je Carli Caplin bio Jevrejin i uglavnom je tvrdjeno da nije. Sada sam ponovo potrazio i kazu jeste.
Charlis Chaplin’s parents on both sides were Jewish it would seem, according to an interview he has given here to the “Neue Freie Presse”, in which he describes his mother as a ghetto beauty, and his father as a fine jargon comedian, “Jargon” apparently meaning Jewish dialect.
https://www.jta.org/archive/is-charlie-chaplin-jew
Znaci nema omaske...od 100 komunista 90 su jevreji, ostali zavedeni.
Inace i nasi koji dodju ovde, posebno ovi (na)obrazovani doktroi nauka kazu hoce Svedsku, Dansku od Amerike. Znaci on dosao iz Srbiej u Ameriku d apravi Svedsku ili Dansku, niej mu bilo lkase da ode iz Srbije direkt u Svedssku ili Dansku.
Charlis Chaplin’s parents on both sides were Jewish it would seem, according to an interview he has given here to the “Neue Freie Presse”, in which he describes his mother as a ghetto beauty, and his father as a fine jargon comedian, “Jargon” apparently meaning Jewish dialect.
https://www.jta.org/archive/is-charlie-chaplin-jew
Znaci nema omaske...od 100 komunista 90 su jevreji, ostali zavedeni.
Inace i nasi koji dodju ovde, posebno ovi (na)obrazovani doktroi nauka kazu hoce Svedsku, Dansku od Amerike. Znaci on dosao iz Srbiej u Ameriku d apravi Svedsku ili Dansku, niej mu bilo lkase da ode iz Srbije direkt u Svedssku ili Dansku.