07-12-2021, 11:45 AM
(06-12-2021, 04:39 PM)Mitic Пише: Нисам гледао серију "Нечиста крв" у суботу и недељу, али отприлике знам да ће да комбинују сва дела Боре Станковића.
Руку на срце, није ми се свидео ни филм "Нечиста крв" који је сниман пре 30 година у Врању, а главну улогу је тумачио Раде Шербеџија. Стари Врањанци памте Шербеџију који је обилазио врањске кафане у то време
После су пустили и серију од тог филма на Хепи. Миломир Марић је ваљда нашао филмске траке, па пустио серију.
Да ли је истина да у Врање нема лагање?

Ја сам серију мало гледао и могу рећи да ми се баш допада. У ком смислу? Па у том смислу што је много боље снимљена од многих других домаћих серија које сам гледао. На пример "Кљун" или "Црна свадба". Или те "Сенке над Балканом".
Колико сам схватио редитељ је Милутин Петровић. Њега знам још из оних давних и јуначких времена, док смо били код Чеде у ЛДП. Паметан је човек, али му фали нека даска у глави.
Иначе, Бора Станковић је један од најбољих српских писаца. И начинио сам у једном тексту о Црњанском омашку када га нисам био споменуо. Бора је од свих српских писаца најсличнији Достојевском. Дучић је написао сјајан есеј о њему, топло га препоручујем.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!