12-12-2021, 07:18 PM
А ево коментара виђенијих Срба (католика, само нису свесни):
Reagovanja
PREDRAG MARKOVIĆ KOMŠIJSKA ZLOBA)то је ваљда онај историчар социјалиста)
To je tipična komšijska zloba karakteristična za naše ljude. Ćosić se od 1944. bavio kulturom i novinarstvom i nije bio u poziciji da utiče na političke odluke. Blate najvećeg čoveka iz svog mesta. On je pomogao da se ublaži režim na Golom otoku prema svim svedočenjima.
DUŠAN KOVAČEVIĆ PAMTIM GA KAO PISCA(продао се скоро, ал не зна)
Moje sećanje na Dobricu Ćosića je sećanje na njega kao pisca. Da biste sudili o nečijem životu, nije dovoljno ono što čujete od drugih. Potrebne su konkretne činjenice, a ja ih u ovom slučaju nemam.
MATIJA BEĆKOVIĆ NIJE BIO PROROK U SELU(јак на речима, слаб на делу)
Očigledno da ni Dobrica Ćosić nije prorok u svom selu.
VLADIMIR KECMANOVIĆ O SELU SE ZNA ZBOG ĆOSIĆA(неам појам ко је овај)
Što se tiče događaja iz Drugog svetskog rata, o tome je zaista teško govoriti. Šta se događalo na terenu niko ne zna. Isto tako, meštani Velike Drenove nisu upućeniji u problem Golog otoka od drugih ljudi. Inače, za Veliku Drenovu se zna po Dobrici Ćosiću, neka meštani razmisle o tome.
Reagovanja
PREDRAG MARKOVIĆ KOMŠIJSKA ZLOBA)то је ваљда онај историчар социјалиста)
To je tipična komšijska zloba karakteristična za naše ljude. Ćosić se od 1944. bavio kulturom i novinarstvom i nije bio u poziciji da utiče na političke odluke. Blate najvećeg čoveka iz svog mesta. On je pomogao da se ublaži režim na Golom otoku prema svim svedočenjima.
DUŠAN KOVAČEVIĆ PAMTIM GA KAO PISCA(продао се скоро, ал не зна)
Moje sećanje na Dobricu Ćosića je sećanje na njega kao pisca. Da biste sudili o nečijem životu, nije dovoljno ono što čujete od drugih. Potrebne su konkretne činjenice, a ja ih u ovom slučaju nemam.
MATIJA BEĆKOVIĆ NIJE BIO PROROK U SELU(јак на речима, слаб на делу)
Očigledno da ni Dobrica Ćosić nije prorok u svom selu.
VLADIMIR KECMANOVIĆ O SELU SE ZNA ZBOG ĆOSIĆA(неам појам ко је овај)
Što se tiče događaja iz Drugog svetskog rata, o tome je zaista teško govoriti. Šta se događalo na terenu niko ne zna. Isto tako, meštani Velike Drenove nisu upućeniji u problem Golog otoka od drugih ljudi. Inače, za Veliku Drenovu se zna po Dobrici Ćosiću, neka meštani razmisle o tome.