03-02-2022, 10:34 AM
(03-02-2022, 10:10 AM)Mitic Пише: Закључили су да су закључавања у Европи и Сједињеним Државама смањила смртност од ЦОВИД-19 у просеку за 0,2 одсто. Они су открили да су наредбе "Остани код куће" смањиле смртност у просеку за 2,9 одсто.
Не знам како су изгледала та њихова истраживања. Сви ми који се озбиљно бавимо науком, знамо да је статистика изузетно озбиљна наука.
У истраживањима морају да постоје две групе, од којих једна мора да буде контролна, ради упоређивања. Ако нису имали контролну групу, која је, колико је то могуће, иста као и посматрана група, онда ништа од истраживања. То све мачку о реп. Или у мутну Марицу.
У реду, нека буду тачни ови наведени проценти. Али то је смањена смртност само од ковида. Шта ћемо са смртношћу због закључавања? Ми смо, на пример, били закључани у току пролећних месеци (март, април, мај) када листа шума и када се повећава стварање витамина Д због интезивнијег сунчевог зрачења. За многе наше старије или болесне суграђане то је било фатално јер им је додатно ослабило имунитет.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!