12-02-2022, 07:45 PM
(11-02-2022, 10:02 PM)darkob Пише:(09-03-2021, 08:17 PM)ЛукаЛоко Пише: један бивши подофицир СС-а који је служио у том логору, причао је да је било и Украјинаца и Летонаца међу тим стражарима, називао их је «крволочним псима» и изрекао: «Летонци су били најгори» .
Заиста и мени се чини да су Летонци, и међу комунистима и међу нацистима, били најгори.
Да ли ти схваташ како су се комунисти понашали према људима у Летонији, Естонији, Литванији и Украјини?
Само у Украјини је тридесетих година двадесетог века од глади умрло три до пет милиона људи. У балтичким републикама су исто направили зло.
1941. су у Летонији, Естонији, Литванији и Украјини Немци дочекани као ослободиоци.
Због СССР нико које био у Варшавском пакту неће са Русима и сви су побегли главом без обзира у НАТО. У НАТО хоће и Украјина и Грузија.
Бугарска је побегла у НАТО иако су они много већи русофили од Срба.
Има једна изрека која је тачна.
Срби воле Русе, Руси воле Бугаре а Бугари воле Немце.
Ја схватам да не волиш моје ставове, међутим пре него да ми сервираш стару причу о Летонцима као великим жртвама комунизма, могао би ти да прочиташ шта сам написао о њима овде:
https://www.pogledi.rs/forum/thread-1646.html
Они мрзе Русе још од раније, због националног питања, још од царског времена, а наравно и због комунизма а не само због тога, мање-више као и Хрвати када мрзе Србе.
Летонци су добили први пут у својој историји независну државу, управо захваљујући Лењинској револуцији, а Стаљин је био друга прича.
Те летонске одреде, који су у време Октобарске револуцију прешли у бољшевике, у Русији називају "латышкие красные стрелки".
Чекисти су били веома садистички убице, а доста њих су били по националности Летонци.