19-04-2022, 05:15 PM
(19-04-2022, 03:36 PM)Авакс Пише: „Празник рада“ и „Дан жена“ имају своја значења и потичу од оних који су под своје ставили управљање „кризама“.
ПС
О анти-просвети (коју сте навели као узрок могућих невоља) могу рећи само једно: користите израз термин док „наричете“ над судбином дечијих испраних мозгова... „termin (l. terminus međaš, granična linija, granica; kraj) 1. granična tačka u vremenu, određeno vreme u kome nešto ima da se dogodi ili obavi...“. Неке граничне тачке у времену сам навео у тексту изнад, о „празницима“. Чини се да су то граничне тачке (односно termini) када су основане неке групације или се десио хаос који подстичу. Има ли наш богати језик неку заменску реч која јасно одсликава вашу мисао, али и чува језик као основ одлике народа. Примедба за Змај_Баћушка...
Постоји много тајних друштава. Не бих се њима бавио. Шта раде криминалци и остале слуге зла, није вредно ни помена. Нек се они баве собом, као и до сада.
Ове "кавер" приче о томе "зашто се нешто слави" су нешто сасвим споредно. Тражи се "савршени изговор" за нешто тако гадно као што је "јавни окултизам". Још увек у народу није тотално отупела црквеност, да им понуде да их и јавно славе и тапшу сотонама, народ би се побунио. Још мало (ни сам не знам колико) па ће се и сам антихрист појавити. Онда ће и то радити распамећени људи, слично распамећеним Хрватима по уласку антихристових трупа у Загреб. И они су "некад били Срби".
Кроз историју било је више антихристових претеча: Наполеон, Хитлер, Стаљин, Тито. И Наполеон је имао "запаљиве" говоре. И сви остали.
Опет, то што написах не значи да неко сад на силу мора да усвоји. Нек прочита и нек размисли. Ако се није сасвим упецао, можда им се откине и заплива слободно. ко се скроз упецао, ставише му "ментални улар за коње" и уме да мисли само на један начин. Како ТеВе каже. Како Антипросвета вели. Како они хоће.
Зашто је анти-празник рада - анти-празник сребробуља, врло се лако доказује, уз елементарно знање економије и физике. У физици Рад=Енергија. Еталон сваке новчанице је људски рад, утрошен за њено прибављање. И такође, њоме се може прибавити иста, слична или већа количина људског рада, или ... ЕНЕРГИЈЕ људског рада.
Слављење Рада је слављење - Енергије новца. Демон новца. Демон среброљубља.
То сам само рекао, али је било мало можда теже повезати. За Дан Жена мислим да је јасно објашњено.
Анти-празник и Анти-слава су можда нови термини. Међутим, фигура човека на земљи није човек, него сенка (анти-човек). Тако и тама у свом анти-режиму има своје лажне обрисе. Не слава него анти-слава, не празни него анти-празник.