03-05-2022, 09:58 PM
За време лажне совјетске демократије и избора (слично данашњим) где су се увек исти кандидати нудили, да их народ гласа, један од тих кандидата се у касно предвече нађе на пијацу, док су сељаци затварали тезге, тражећи купус за вечеру за неке госте.
- Извините, хоћете бити љубазни да отворите тезгу? (упита кандидат)
- Еј, чекајте, Ви сте Онај... са Те-веа...?
- Да ја сам. Журим. Ако бисте били љубазни...
- Е, чек, чек.. па то сам баш хтео неког од вас да питам...
- ... у вези ових избора? Пусти ти то. Има ко се брине о томе. Има ко ће то да решава.
- Ма не то, него... хтео сам да питам како то да стално једни исти, а народ гласа као да је то нешто ново?
- Шта ти знаш, ти си сељак, не разумеш се у политику.
- Јел тако?? 'Ајд онда -нек ти буде. (и ту сељак заграби у џак са купусом и захвати неке три најтрулије главице које је имао, можда најтрулије и на целом пијацу). Ево и теби, ово, друшкане, па БИРАЈ!
- Шта да бирам, јеси ти при себи, човече?
- Што јесам при себи, шта им фали?
- Како да бирам, шта да бирам, аман-заман, па све три главице су ти труле...
Е, па видиш, то ја теби да приредим да бираш, по сељачки... да видиш мало како је народу на тим вашим "изборима"
- Извините, хоћете бити љубазни да отворите тезгу? (упита кандидат)
- Еј, чекајте, Ви сте Онај... са Те-веа...?
- Да ја сам. Журим. Ако бисте били љубазни...
- Е, чек, чек.. па то сам баш хтео неког од вас да питам...
- ... у вези ових избора? Пусти ти то. Има ко се брине о томе. Има ко ће то да решава.
- Ма не то, него... хтео сам да питам како то да стално једни исти, а народ гласа као да је то нешто ново?
- Шта ти знаш, ти си сељак, не разумеш се у политику.
- Јел тако?? 'Ајд онда -нек ти буде. (и ту сељак заграби у џак са купусом и захвати неке три најтрулије главице које је имао, можда најтрулије и на целом пијацу). Ево и теби, ово, друшкане, па БИРАЈ!
- Шта да бирам, јеси ти при себи, човече?
- Што јесам при себи, шта им фали?
- Како да бирам, шта да бирам, аман-заман, па све три главице су ти труле...
Е, па видиш, то ја теби да приредим да бираш, по сељачки... да видиш мало како је народу на тим вашим "изборима"