18-05-2022, 09:15 PM
(16-05-2022, 07:03 PM)Monarhist Пише:
- "Једнога дана 1946. године дошао је неки курир из Србије. Била је то једна жена која је донела информацију да сам ја, као млађи преживели четник, одређен од Београдског центра за спасавање четника из Босне да будем пребачен у Београд. Војвода Керовић је у почетку није сложио сумњајући у могуће провале, али се касније предомислио и ја сам кренуо са пратиоцем у Обреновац. Тако сам стигао у кућу Павловића. Ту сам чекао петнаест дана да по мене дођу. Међутим, стигла је информација да је дошло до подвале и да је телеграфиста био заврбован од Удбе. Тако је пријављивао њима људе који су пребацивани у Србију. Верујем да је баш преко тог телеграфисте откривено и место Дражино у Босни..."-Драгослав Марковић са Мајевице
Колико је ово тачно? Војвода Керовић је погинуо на Богојављење 1946.
Ово би била још једна потврда да Чика Пера није издао Чичу.
Ништа слично није постојало,они у Београду гледали своју главу да спасу,сад ће још и о Босанским четницима да мисле.Ко да су седели докони на Ади,купали се,увече кафенисали,и докони смишљали како да спасу четнике из Босне.Они сами по 50.људи у Ђушиној на 15 квадрата голог бетона у самици.