20-05-2022, 11:50 AM
(20-05-2022, 06:40 AM)Капетан Пише: Čitao sam čokalijske medije da vidim šta se priča među čokalijama. Mediji forisiraju odluku Vaseljenskog Patrijarha Vartolomeja, da SPC nema izbora nego da se složi sa Vartolomejom i prećutkuje se da je majka crkva "MPC" SPC i da bez njene odluke nema autokefalnosti. Da je SPC majka to kriju kao zmija noge. Kod njih je sve ispolitizovano i pod kontrolom. Čudna je njihova ljubav prema nama. Prvo su tražili da im Vartolomej da tomos, ali on ih je uputio na SPC, pa su tražili da im Bugarska pravoslavna crkva bude majka čak su i Bugari to odbili i evo ih sad nama u "bratski zagrljaj".
Njih samo zanima tomos, tj autokefalnost nikakvo ujedinjenje sa nama Srbima i to je njihov debeljko Stefan saopštio u Hramu Sv. Save. Naš Patrijarh o ljubavi vergla pola sata debeljko odmah o tomosu. Možda smo mi mudri samo ko zna šta se valja iz brda. O tomosu najviše forisiraju njihovu mediji čokalijski naši mediji samo prenose njihove vesti.
Što se mene lično tiče ako su bili u raskolu u čekali preko 60 godina da postanu kanonski priznati onda mogu još toliko za autokefaliju gde žure braća?
Ni Broz ni komunisti nisu dobili potpise za autokefaliju da se odričemo naše Stare Srbije i sad to treba da uradi SPC???? Da li smo mi normalni??? Da sami sebe ubijemo? Da se odreknemo srpskog nasleđa u Makedoniji?
Što se Čokalija tiče nema tu Srba više i živimo u zabludi da su nam braća. Odrodilio se se od Srpstva mešavina svega i svačega neki identitet imaju. Trošimo energiju na njih u svakom smislu. Sve bih to jedan ZID prema čokalijama. Treba ih stalno držati u pregovorima i rukovoditi se onom Miloševom "pregovaraj ništa ne dogovaraj" pa sačekati neke geopolitičke momente.
Капетане, настави читати њихове и наше медије које већином контролише НАТО и труј се и даље.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М