01-06-2022, 03:55 PM
(01-06-2022, 12:09 PM)Шумадинац Пише:(01-06-2022, 11:55 AM)Mario Пише: Па добро онда ако ћемо таквом логиком, зашто је четнички илегалац Рајко Митић играо за СД Црвена Звезда? Или зашто је кошаркашка легенда, а притом опет четнички илегалац Бора Станковић играо за КК Црвена Звезда? Живимо у 21. веку, зар мислите да у управи ЦЗ постоје и даље комунисти или не дај Боже на трибини? Мешате бабе и жабе не знам шта да вам кажем...
Разлог је у томе што је Рајку Митићу и Бори Станковићу спорт био изнад идеолошке опредељености. Као и због каријере, преживљавања па и страха у оно време. Знали су они добро ко су творци тих спортских клубова и чија имена носе. Оно што је најбизарније је да испод тих стадиона, и Маракане и ЈНА, леже стотине моштију мученика које су комунисти, исти ти који су и основали та два клуба, поубијали и затрпали. И на њима се игра фудбал, навија, буса у груди, и сл. За ким? За чим? Па се са другим навијачима, на другој страни, бију, ударају, ломе и сл. Брат и брат, Србин и Србин, "патриота" и "патриота", "четник са севера" и "четник са југа"..... Зар је то четништво? Зар је то Чичин, Калабићев, Рачићев и Кесеров аманет?
Па ето сами сте дали одговор на питање, љубав према спорту. Има четника и на северу и на југу, а Бога ми и на истоку, чак шта више ми из Београда се лично и дружимо. Ево баналан пример, ове године је на Равној Гори самном био окорели четник са југа, и шта сад? Што се тиче моштију, то може и г. Милослав да потврди ове моје речи. Зар се на Равној Гори није гинуло? Зар нису четници сами себи одузимали живот 44' и 45' после прогласа краља? Па опет шатори, музика на све стране, милион фракција те четник овај те равногорац онај. И да се надовежем на то где се навијачи ломе, бију итд. То је део навијачког живота, хоћеш да докажеш да је твоја група јача од друге, тако је свуда у свету. Да напоменем и ово, на северу имате заставу Драже то немојте заборавити, као и војводу Ђујића код Земунаца.
И да додам, Четници Север сваке године долазе на Равну Гору у својој викендици и полажу венце код споменика генералу Дражи, али ето ви гледате другим очима све