07-06-2022, 10:35 PM
(07-06-2022, 09:32 PM)Капетан Пише: Tomos se nikad nije dobijao na lepe oči, ljubavi i itd. I mi smo ga debelo platili u novcu.Тако је Капетане!
Šta mi dobijamo ovim činom priznaja Čokalija? Šta će dobiti majka crkva od ćerke crkve?
Kao što je Vučić briselskim "sporazumom" predao sve nadležnosti u ruke šiptara sad to radi Profirije i Sinod sa davanjem autokefalnosti čokalijama.
Tu su Vučićevi analitirači od Rakovića do Bokana da nam kažu kako je čin kapitulacije u stvari pobeda.
Posle veličanstevnih litija u CG ovo je baš katastrofa sa posledicama u budućnosti.
Trebali smo sačekati Ruske tenkove u delti Dunava za koji mesec, a ne mi kao muva bez glave.
Dajemo nikad ništa ne dobijamo.
Ne znam pokušavam da nađem i jedan racionalan razlog ništa ne mogu da shvatim.
Čokalije više nisu Srbi a ni braća!!!!
Ko ne vidi slep je ko očiiju!
Foliranti sa ovim liturgijama, njima je bitno šta kaže Vartolomej!
Idite u Skoplje pa im recite da su Srbi glavu bi vam ofikarili.
Priznali smo titovu naciju, priznali smo kopilad.
SAD je samo nastavila titositičku politiku na Balkanu!
То је све зато што је Вучић Патријарх овом в.д Патријарху само издаје наређења да се сабор одржава на Андрићевом венцу, да мора да држи оном усташи опело у католичкој цркви и да мора да призна Чокалијску-чифутску цркву, да прими полухрватицу Лезбачу Брнабићку у патријаршске дворе..
Него, мене је копкало коме и зашто се журило да се призна ова непризната комунистичка тигоистичка црква...
Па Вучић...Ђорђе Сорош јуниор је оснивач Опен балкаана или то отворен балкан као што се зове његовог ћаће фондација отворено друштво.
У тој организацији је Северна Македонија, тако да је Вучић наредио а Порфирије беспоговорно спровео црквеноо "уједињењеее" Које је једно катастрофално и трагично донесено у последњих 100 година у цркви. Поклонили смо им на изволте и на тањир чивутима ставили све наше цркве,манастире, нашу вардарску ризницу....
Порфирија треба рашчинити озбиљно, најозбиљније, човек наноси огромну штету СПЦ, поред ове историјске бруке и срамоте које неће нас опрати ни дунав ни сава он још виси по инстаграму, друштвеним мрежама, прави рок концерте испред храмааа, Титова гарда му носи плашт изнад главее...
Порфирије није достојан српдког светосавског трона..
Све што ради од овог "уједињења" па до неосуђивања еуропрајда који неће ни споменути је да наноси бол и тугу верницима...
Многе које знам после овог са македонском пц ко да им неко зарио нож у срце...Крвариће дуго и дубоко ова рана који нам је удба Патријарх Порфитоје нанео...
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.