16-06-2022, 05:10 PM
(16-06-2022, 03:16 PM)Милослав Самарџић Пише:(16-06-2022, 12:25 PM)Лука Калиманац Пише: Био сам статиста пре пар дана код Бајића...По ономе што сам ја видео биће нео-комунистичка прича.Бајић не жели никог да увреди ни равногорце ни субноровце.Биће срцепарајућа прича о "братоубилачком рату".Што се тиче техничког дела филма,чини ми се да ће бити,више мање океј,док сам чуо за"Оплољене"да су снимани из једног или два пута.Дакле,у "Хероји Халијарда" смо снимали цео дан,док су ми причали статисти из "Оплољених" да је са техничког дела,могло доста боље,јер се у филму види како војнику испада чутура,па је често митраљез главио....Да сумирам проблеме код Опкољених и. Халијарда:Код Опкољених је проблем финансије ,а код Бајића суштина.Самарџић има историјско знање,а Бајић има државни новац.Мени је жао што није г.Самарџић на месту Бајића.
Шта сте снимали цели дан, један кадар (један потез камером)?
Имали смо и до осам понављања са глумцима, са статистима мање, јер је њихов задатак лакши, немају текст.
Да, митраљез је заглављивао, дешава се. То што је једном испала чутурица, што се неко спотакао, и сл, у колони, нисмо враћали, јер је нормално да се то дешава.
Које униформе сте имали?
Једну сцену од 3 или 4 минита смо снимали цео дан,из ко зна колико углова...Нисам професионалац за филмове(да се видети) али мислим да је могло много брже.Униформе су као сако , и на сакоу има место на рамену где се уметну еполете,мада су на сету чинове лепили на рукав.Неко је имао шубару,неко шајкачу, што се тиче обуће неко је имао цокуле неко опанке.
Извин'те госим Самарџић за горе наведене замерке за ваш филм,морао сам написати неке замерке и о вашем филму ,зарад објективности.