17-07-2022, 04:39 PM
(12-07-2022, 02:42 PM)Mekenzi Пише: Како год да се рат заврши.Одговорићу ти ја о томе.
Украјинци су победници.
140 дана одељевају Руској агресији.
140 дана тешког бомбардвања, разарања, гранатирања и нису одустали.
Сваки дан на стотине мртвих.
Срби су после 70 дана једва дочекали, оберучке прихватили и обрадовали се и прославили капитлацију и предају Косова.
Укри се крваво са другом највећом војном силом боре.
Недају ни педаљ агресору.
Руси трпе страшне губитке, споро и готово никако напредују. 5 километра у недељу дана. Пузећи.
Иде зима а цео ДОНБАС да ослободе нема шансе до јесени. Месташце Северск ево данима не могу да освоје, а где је Славјанск и Краматорск где укри имају око цца 400 хиљада војника.
Сваки град који су освајали јако дуго су га освајали тј. Освојили су до темеља срушене и разорене градове.
Рецимо да стоји онако како пишеш.
Заиста и ја мислим да су се Руси заглибили, и такође не искључујем могућност да уз силно снабдевање оружја од стране Запада украјинска армија може да постане нека регионална сила, као рецимо и турска, и да поново заузме контролу над неким територијама.
Ипак за то треба пуно времена, можда неколико година и још велико пожртвовање од стране украјинских војника, а све је то неизвесно.
Русија ће се сама борити све до краја за Крим и Донбас.
Украјина је већ имала страшно разарање, погинули су већ много њихових војника и имаће још великих губитака у људима.
Мислим, мртав човек није никакав победник, он је тек тако мртав.
То су сви млади људи у репродуктивно доба живота, који умиру или остају инвалиди.
Читаве породице су напустиле земљу и можда неће се никада вратити у родни крај, зато што ће стећи боље услове живота на Западу.
Уз то, све то модерно оружје и силни кредити које Украјина добије од Запада није ништа за џабе, они док се боре на фронту и поумиру, покривају се дуговима а мораће да у наредним годинама и деценијама да проследе своје богатство Западу.
Украјина може да постане црна рупа као и Либанон и Босна после тамошњих ратова.
Западне земље су већ планирале реконструкцију и поделиле украјинску територију за то, трљају руке зато што ће све то бити велики бизнес за њих.
Они ће изаћи као победници од тог рата.
Западни политичари не могу да верују да су нашли толико глуп народ као Украјинце који умире за њихове интересе.
Зато и толико хвале украјинско јунаштво, које је у ствари такође лудост, и радо понављају слоган "Слава Украјини".
Да, Слава Украјини, будалама слава!
Опростите, а то је моје мишљење о том рату.