10-10-2022, 12:53 AM
(09-10-2022, 11:50 PM)Бенито Пише: Који странци?
Карађорђевићи су Црногорци, а Обреновићи нису Црногорци?
Каква "сенка старијег брата"?
Што се тиче докумената у вези краља Петра и његових синова, прошла су кроз руке др Живојиновића и др Глигоријевића. У својим књигама они су дали јасну и прецизну позадину и хронологију дешавања у династији Карађорђевића, како пре доласка на власт, током власти, тако и по паду са власти.
Ништа од онога што сам писао није ван тога.
То што Ви не желите да читате дебеле књиге, не значи да оне нису тачне.
А што се тиче квалификовања, ту сам тек био преблаг
Какве се све удбашчине нису изређале на грбачи овог јадног народа, и ређају се још увек, можда више него икад, а ми треба само да ћутимо и гутамо њихове лагарије док се не удавимо.
Доста је било.
Добро бре, колика су та црногорска муда кад направише све до једног Србина?
Ја би се држао Његошеве: "Што се не шће у ланце везати"...
Срби су направили један или више кругова у периоду од Косовског боја до Балканских ратова па је тешко рећи
који су брђани а који равничари.
Ређајући презимена у Срему све сами Кордунаши, Личани или Херцеговци... ал не дођоши из "влакова без возног реда" већ
"староседеоци" од Чарнојевића.
Срби су и они око Софије (Шопови) као што су били и доста јужније од Битоља.
Што се књига тиче... нисам завиривао по архивама јер ми то није занимање али сам ипак прочитао доста обимне грађе,
чак и ДЕБЕЛИХ књига. Из неких сам нешто научио а неке сам одбацио као безвредне писаније доконих људи.
Међутим, држим се наука да се Свето писмо фабриковало по потреби, да су мењана Јеванђеља па враћања, да
чак и данас покушавају да убаце ново Јеванђеље које је наводно пронађено у Мртвом мору...
А сад нешто о удбашима.
Јел овај народ мутав или је мазохиста па ужива у сужањству?
Изгледа да јесте јер од тите па надаље шени се пред именом.
Писцем, певачем, академиком... а реч је о ортодоксним удбашима.
Овације доживи Матија Бећковић од препуне сале а он удбаш. Ја га питао пред масом што није васпитао ћерку
а он поцрвенио ко булка невешто се правдајући да би га од мог питања извукао покојни владика Лаврентије и Скандинавск
Доситеј.
О УДБИ знам много а много ме је и коштала па сам врло осетљив када ме неко стрпа у кош са њиховом братијом.
Најпосле, бојим се да је наш народ преумио за циглих 20 -30 година у "благостању" Брозоморе.
ПС. Шта ви учени људи радите на пољу просвећења преумљених - бивших Срба?