26-11-2022, 04:25 PM
(25-11-2022, 04:59 PM)victoria Пише: Лука,невиђени терор је испољен управо према Русима у Харковској области од 2014-е до 24.02.2022-е.Затварани су,мучени и убијани масовно,неки чак и у Москви!!!https://en.lb.ua/news/2016/09/19/1873_ukrainian_prorussian_group_leader.html Колико има оних који су "само" шиканирани,отпуштени са посла или им затворене приватне радње и предузећа можемо само да нагађамо.Терор траје предуго а Русија је немо посматрала шта се догађа па су људи тамо изгубили веру у њу.Руска весна из 2014-е је угушена у крви и тишини,на вечиту срамоту Русије.Знам то, али зато је револт морао да буде већи.
А поента је оно што си написала. Требао је Путин да интервенише већ 2014. године када је била погодна прилика.
После Евромајдана Путин је морао пред читавим светом да помиње да је Јануковић био демократски изабрани председник, да први стопира испоруку гаса, да ускрати Запад тога, када Запад није био спреман за то, све док легитиман председник не буде враћен на своје место.
Морао је да пошаље војску већ после покоља у Одеси јер је то био оправдан разлог. Да то буде декларисан повод, како би цео свет видео шта су починили украјински националисти. Напротив уз практично ћутање руских власти, западни медији су успели да заташкају све.
Требао је да пошаље војску када је Харков био под контролом проруских људи. Тада би било много лакше, половина украјинске војске би се тада предала.
Овако је много много теже.
Пре неколико дана је пољски генерал исповедао у интервју да Пољска и Нато припремају украјинску војску за рат против Русије још од 2016. године, а ја мислим и раније од тога.
А западни медији су људима на почетку рата давали на знање да се Украјинци бране камењем и Молотовљевим коктелима!