26-11-2022, 04:52 PM
(25-11-2022, 03:12 PM)Vlad Alekš Пише:Ја себе овде не представљам као храбар човек.(25-11-2022, 12:12 PM)ЛукаЛоко Пише:(23-11-2022, 12:58 PM)Бенито Пише: Зашто би то било парадоксално? Једно је водити прокси ратове као што је Сирија или смлатити Сакашвилија у Грузији, или та акција у Малију, а сасвим други пар чарапа је водити овако велики рат где је са друге стране скоро милион војника и десетине и десетине западних милијарди долара уложених у оружје и муницију. А иза леђа народ који не подржава рат, као што ниједан народ не воли рат, осим ако је негде тамо далеко.
Узмите случај Харкова, то је град од 1 и по милиона становника, а сви скоро до последњег говоре руски.
Питам се одавно да ли требају да цркну младићи од 18 година из Москве или из далеке Бурјатије, како би они постали Руси? Да ли не могу сами да се буне против украјинских националиста?
Да ли нису могли у своје време организовати урбану герилу? Ако ништа друго да сви на свету виде како то је грађански рат унутар Украјине, а не агресија Русије?
Да ли би ти био спреман да одеш у шуму у случају да италијанска влада почне да те угњетава?
Међутим, знам да у проруским милицијама има доста младих људи из Харкова а знамо да тамо у Доњецку читаве јединице су састављене од рудара.
Зато мислим да они који су спремни за борбу, то су већ раније доказали.
Ипак, пре неких дана спазио сам на екрану да је једна девојка из Херсона на каналу Телеграма поздравила долазак украјинских војника уз коментар на руском језику: "Самији лучши ђењ".
Понављам да је по мени проблем то да има тамо превише Руса који себе сматрају Украјинцима.
То су додуше само моји утисци које делим овде са вама.