04-12-2022, 11:07 PM
(04-12-2022, 10:02 PM)Милослав Самарџић Пише:Да али у српској војсци нисте служили читав војни рок.(04-12-2022, 09:01 PM)Monarhist Пише: Дали сте сјајну анти-рекламу за војскуЗа коју војску?![]()
Ја се не бих сложио са Вама да одлужење војске мора да траје годину и по-две године дана. То је предуго, а и неиздрживо економски. Како било, нас ако нападну, ми једноставно не можемо водити фронтални рат због несразмере снага у корист наших комшија. Зато је најлогичнија и једина алтернатива герилски рат, четничка војна, по планинама и шумама. А за то не треба претерано дуга обука, јер се она може спроводити и у шуми.
У осталом, видели смо како се боре украјински територијалци и чичице од педесет година. Харков, Херсон итд.
Емисија је била веома занимљива. Шта ће бити следећа тема?
Рекао сам да је српска војска била добра.
Без дуге обуке, нема добре војске, то потписујем. Без обзира која врста рата је у питању.
И следећа тема - изненађење.
Тако се из емисије стиче општи утисак да се мало шта променило, пошто сат и двадесет минута критикујете неку војску

А занима ме следеће, мишљење Ваше и осталих на овим темама: да ли се може поредити Рачић и његова строгост (и других официра, Пеливановић итд) са овим примерима из ЈНА?
И уопштено, да ли је та строгост толико и добра, може ли имати контра ефекат?
Подразумева се да се дисциплина мора одржавати.