24-01-2023, 08:38 PM
(24-01-2023, 12:33 AM)ЈВуО-КГ Пише:(24-01-2023, 12:00 AM)Бенито Пише: ЈВуО, зна ли се за овог Медоњу у којој јединици ЈВ је био за време рата?
Нисам могао да нађем.Можда ће знати Мићони ако види ово.Ја имам још неколико биографија ваздухопловаца који су приступили ЈВуО,имам једног из ЈВуЕ који је погинуо у Италији и једног кога ћу морати на теми КЈВ пошто није хтео да приступи никоме у рату а чекао је Краља да се врати и причао јавно о томе па доживео тешке тортуре од комуниста после рата. И ту је и Лукић,који је погину,ваљда 1943. године.Не Новица,него онај други, да ли му је брат или шта ли је,пошто имам податак да је био командант Шљивовачког четничког одреда.Много сам раскупусао те биографије,мораћу то да средим наредних дана. Ако нешто зајебем,коригуј обавезно и заборавих да ти захвалим на препоруци за ону књигу,тако да захваљујем са закашњењем.
Има и један ваздухопловац из Баточине. Цео рат је провео у земуници испод винограда и на крају рата пришао комунистима.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године