11-02-2023, 02:49 PM
Бенито,ја познајем само двојицу људи који су се вакцинисали Спутњиком и обојица су добили корону.Један само као прехладу а други је богами заглавио у хитну.То је премало за доношење закључака а неке податке из Русије немам.Упркос громогласној реклами Спутњик је био ретка боцка,барем у Шапцу.Свеједно,остаје оно о наметању обавезности од стране губернатора унаточ противљењу(барем јавно исказаном а да ли и стварном заиста не знам) Путка.Што се тиче проширивања рата на неке друге области то би уз овако килав наступ у Донбасу за руски свет била катастрофа.Зреле услови за "олују" у Придњестровљу и бојим се да ће украјинској војци у случају тешког пораза на истоку бити наложено да удари према западу.То би била лака победа с обзиром на изложеност(уска а издужена република) и премалу дубину територије.Налог ће наравно стићи из Лондона.Црноморска флота за коју сам на почетку мислио да може да игра важну улогу у одвраћању(претња десантом) је отерана и са Крима и тренутно чува саму себе.Руси чак ни на Дњепру нису формирали флотилу иако сва средства за то имају и дочекали су да их Украјинци "кљуцају" малим препадима преко реке уместо да се они размашу и десантима заобилазе мине и ровове на копну . . као што је радила Дунавска флотила пред крај другог светског рата.