13-05-2023, 12:45 PM
(12-05-2023, 11:48 PM)Шумадинац Пише:(12-05-2023, 09:25 PM)Вејвода2 Пише: Шумадинац, ја и даље нисам добио одговор шта је "пропаганда" у поменутом видео-клипу, дакле све што је наведено у видеу је Ђујић објавио у часопису који је водио, ја лично поседујем тај часопис, тачније чланак, као што поседујем и друге чланке које је лично Ђујић писао похвално о Љотићу (имам још неколико изјава равногораца који говоре позитивно) чак имам и чланак "ја сам сведок" исто Ђујићев. Да се разумемо, нисам Љотићевац, али мислим заиста да претерујете и идете ван сваке мере у сатанизовању Димитрија Љотића, нездраво је то, није ништа црно-бело поготово у нашој историји, а бојим се да би онако "црно-бело" тачније, навијачки посматрате, дакле "ми смо анђели" сви су "лоши" е па није тако, ни мало, неко сам ко највише поштује Дражу, али сам свестан колико је и око Драже било негативаца, али толико као неко ко највише поштује Дражу сам свестан да је код Љотића било много и позитиваца (о Љотићу имам мишљење које је имао Ђујић и Свети Николај) дакле, мало спустите лопту, није здрава толика мржња, нажалост тренутно ми не ради овде опција где могу да окачим фотографије, али могу послати теби лично ако желиш сведочења Момчила Ђујића са његовим личним потписом. Свако добро.
Синовац, не може једна сврака да крешти на две гране у исто време. Шта имају заједничко синови светлости са синовима таме? И шта Апостоли са Јудом Искариотским?
Војвода Ђујић није имао љотићевце на свом терену, те тако није имао адекватан став о њима. Плус томе треба додати и утицај љотићевске емиграције. Што се тиче Св. Владике Николаја, он је имао веома негативан став према Љотићу, па и Недићу. Његово "Похвално слово над одром Димитрија Љотића" заборави, јер је перфидна подметачина.
За више и прецизније информације о свему овоме ако те интересује, обрати се надасве компетентнијим људима који се тиме баве деценијама- било ког од Администратора.
Уздравље!
Имате ли доказ за то да је владика Николај имао лоше мишљење о Љотићу и Недићу? То што Ђујић није имао Љотићевце на свом терену, не значи да није био обавештен да се у Србији сукобљавају (поготово човек који је био на тој и таквој позицији) имао је информације итекако, па му то није сметало ни касније у Словенији да се са Љотићевцима удружи, дакле те приче "није знао" су исувише глупе, (постоје фотографије, снимци, документи из Словеније па и касније) па чак и да у том тренутку није знао (а знао је) шта му је сметало после када је "сазнао" да се састаје и иде на скупове Љотићеваца и у раним а и каснијим годинама емиграције, прича и пише похвално о њима? Чак и у свом чланку "И ја сам сведок" је потврдио да је Николај одржао беседу Димитрију Љотићу тако да и ту Вас је Ђујић демантовао. Кажете "питај неког компетентог" па чекајте, зашто уопште улазите у дијалог ако нисте компетенти? Него се повлачите у фазону "питај неког другог" Ваше тврдње је демантовао Момчило Ђујић а ја друго мишљење о Љотићевцима немам нити ћу имати друкчије него што је имао и војвода Ђујић, молим да ми одговорите и пре свега доставите доказе да је владика Николај имао лоше мишљење о Љотићу и Недићу а ја ћу Вам радо доставити доказе за све што сам навео, хвала.