18-07-2023, 10:38 PM
(18-07-2023, 10:15 PM)Романија Пише: - Украјинци немају шансе на Запорожју, не знам ни шта више покушавају. Хиљаде људи је изгинуло (можда чак преко 20.000) а нису дошли до прве линије одбране. Руси су се по први пут добро припремили за нешто.
- Ни на Бахмуту нису ништа урадили, али ту имају шансе, ако падне село Клишчивка (јужно од Бахмута), Руси су у гадном проблему.
Генерално проблем код Руса је кад нешто освајају, они морају то и да сравне са земљом, јер Укр неће да се повуку, а самим тим уништавају и системе утврђења који би били руска будућа одбрана. Тако је и са Бахмутом, то је бивши град, само рушевине, и врло га је тешко сада одбранити кад нема гдје да се постави одбрана.
А Бахмут је врло важан (сам град је небитан, јер ни не постоји), али се ту рачвају два аутопута (из правца Харкова и из централне Укр) и пруга, тако да је одлично мјесто за снадбјевање за евентуалну даљу офанзиву. Мислим да су Укр прешалтали тактику са Запорожја на Бахмутски правац, јер ако он падне, немају неких препрека све до бившег фронта са ЛНР из 2014. Луганск је од Бахмута само 90 км, а толико су Укр освојили прошле године у харковској офанзиви.
- Највећи проблем за Укр је што се ни не питају ништа, већ су изгубили рат. Поред тога, ако немају авијацију, сваки успјех је нереалан.
- Највећи проблем за Русе је огромна корупција, рат им води политика а не војска - генерала су отпустили само јер је указивао јавно на проблеме који су очигледни. Уопште не користе свој пун потенијал (још се и хвале тиме), нпр. не користе касетне бомбе а очигледно је да ће их Укр користити чим их добију; морнарица не служи ничему; не гађају се центри одлучивања итд. Често ме подсјећају на ЈНА из 91.
-Мислим да главни циљ за Русе треба да буде област Одесе, да затворе море и овладају тим простором. И да заврше рат тако, то би реално била побједа за њих - анексија 4 области, Крим, копнени коридор до Крима, и одсјецање Укр од мора.
Ал чини ми се да они више теже Харкову него Одеси.
Такође, мислим да што прије треба да припоје Бјелорусију, да се не деси као у Украјини.
Ухапшен је Суровикин.
То се деси кад поставиш тесара за министра војске.