24-08-2023, 08:56 PM
(24-08-2023, 07:11 PM)luka.luke Пише: Да , показала је слабост!
Путин је изашао са изјавом драстичним санкцијама према побуњеницима. Касније се то завршило неким компромисима. Без обзира јесу ли побуњеници устукнули или не, требао је остати при ставовима из првог обраћања.
Значи, требало је да се прави „оружани неред“ на свом тлу док траје СВО.
Добар део нашег народа мисли да се све ради на „орук“...па да се неке ствари одмах решавају голом силом. Ако је при побуни Вагнера постојала стварна намера да се уздрма држава, завера има и чиниоце који су као „спавачи“ и које је тешко открити. Много труда треба да се они истерају на видело. Нису то наивни ни глупи људи.
Овакво мишљење да је требало одмах то средити ме подсећа на мишљења оног несретног @Mekenzi-ја који мисли да треба терористичким акцијама „средити“ Куртија, Зељу итд...односно да се удари „на центре одлучивања“ а ти „центри“ се не питају ни колико је сати...постоје прави центри одлучивања.
При томе се не води рачуна да ти на које би се ударило голом силом могу бити незгодни (нпр албанска мафија, која је јака и која би свакако узвратила) али и да имају добру залеђину.
„Русија је показала слабост“...то је западни образац па су се тако „стручњаци“ питали зашто Руси не ударе са дроновима на самом почетку СВО...сада се куну у Ланцете и остале „ситнице“. Није све слабост што тако изгледа.
ПС
Да не буде забуне...када сам написао да је питање да ли је дошло до пада тог авиона, мислио сам да ли је срушен баш авион где се налазио Пригожин и још неки челници Вагнера. Авион јесте пао али да ли је осим на списку путника Пригожин уопште био у том авиону?