12-11-2023, 04:46 PM
(18-05-2023, 10:15 AM)ZdravkoR Пише:Прота рече да су се окупили око његовог тијела комунисти.Шта је даље било можемо претпоставити.Вјероватно је изгледало као Дражино тијело на фотографији ,можда и горе.(17-05-2023, 09:22 PM)Ocaus41 Пише: Шта се десило са тијелом Калабића након погибије ,да ли је извучено из борбе?
Да ли је позната данас локација земних остатака?
Ако је већ била тема ја се извињавам администраторима нисам пронашао.
Негде у кањону реке Градац, код дегурићке пећине, колико знам није позната тачна локација. Требало би претражити терен сондама, тако су тражили и тело Драже Михаиловића на Ади па се испоставило да кости које су нађене на месту где је постојала сумња да је сахрањен нису људске.
Није ми јасно како породица не може да иницира ексхумацију (подношење пријаве) код тужиоца и у Дражино и у Калабићевом случају , као што се нормално ради у случају обдукције.То су у основи биле жртве рата па тек онда војне старјешине носиоци идеологије.Дражин гроб се увијек тражио кроз политичку причу покрета ,странака и због тога и данас стоји , а не кроз грађанско право на потрагу за несталим чланом породице као жртвом рата.
Оба лица су рехабилитована са враћеним грађанским правима.Ја не знам да ли је тако нешто већ покушано ако јесте не труде се довољно ако није - још горе.
Вријеме је да рехабилитација у пракси коначно добије неки смисао.У медијима и у званичној литератури је још увијек све исто , јер су се многи задовољили са добијеном судском пресудом урамљеном на зиду.
Треба позвати Перовића па да видиш како рехабилитација добија пропелере.....