23-01-2024, 02:00 AM
Јеремија, мен се чини да Русе мрзи да ратују. Да је неко пре две године рекао да ће оволико да траје био би исмејан. Јел тако? Јесте. Ово сад што слушамо су чисте рационализације, типа "слатки лимун". Нисмо освојили Кијев, али Андрејевка је стратешки циљ пар екселанс. Херсон? А? Где је то?...
За Русе би била победа само ако:
1. Уђу у Кијев
2. Смене украјинску власт.
3. Да се операција брзо заврши - за неколико месеци.
Тренутно је стање такво да Руси не могу да победе, а не смеју да изгубе.
На Западу сада већ отворено говоре да је рат против Русије неминован. Окуражили се. Да Руси сада крену у неку победоносну офанзиву, НАТО би ушао у рат. Немци, Пољаци, балтичке државе су већ спремне за напад. Не помишљајте да нису. И, имају много боље оружје од мрзовољних Руса. О Енглезима и УСА да не причамо. Можете у том случају рачунати на бар један фронт са азијске стране... итд.
Волео бих ја да није тако, али јесте. Џаба емоције. Не слушајте оне генерале и пуковнике буздоване на Хепи и сл., они да имају везе с везом не би били полупани у ратовима деведесетих.
Толико с моје стране, мучно ми је да расправљам о томе.
За Русе би била победа само ако:
1. Уђу у Кијев
2. Смене украјинску власт.
3. Да се операција брзо заврши - за неколико месеци.
Тренутно је стање такво да Руси не могу да победе, а не смеју да изгубе.
На Западу сада већ отворено говоре да је рат против Русије неминован. Окуражили се. Да Руси сада крену у неку победоносну офанзиву, НАТО би ушао у рат. Немци, Пољаци, балтичке државе су већ спремне за напад. Не помишљајте да нису. И, имају много боље оружје од мрзовољних Руса. О Енглезима и УСА да не причамо. Можете у том случају рачунати на бар један фронт са азијске стране... итд.
Волео бих ја да није тако, али јесте. Џаба емоције. Не слушајте оне генерале и пуковнике буздоване на Хепи и сл., они да имају везе с везом не би били полупани у ратовима деведесетих.
Толико с моје стране, мучно ми је да расправљам о томе.