25-03-2024, 10:07 AM
(25-03-2024, 09:38 AM)Mitic Пише: Стварно се може видети Калабић у две или три сцене како натеже ракију. Једино у овој последњој епизоди су извукли ствар и направили су од њега команданта. Саслушава жену домаћицу и прекорева војника, тј. њеног сина. Режисер је споменуо ту сцену. И Калабић је први пут позитиван лик у филму "Опкољени".
Лик Звонка је најбоље представљен. А Миладин Бркић је посебна прича.
А дијалози уопште нису добри. И лоше су у неким деловима преводили са енглеског на српски и обрнуто.
Више пута српски домаћини кажу како им није драго што су Американци ту и што треба да их чувају. Чак и један амерички пилот каже да смо ми овде гладовали кад се срећу са Едвардом.
Технички, филм је доста добро урађен, али питање је ово остало. Утисци варљиви. И филм је можда боље испао него серија.
Све се мислим да су пили лимунаду и продужени с' млеком

Вучковић одличан,Раковић сталожен командант,храбар,веран Чичи,добар са народом.Борбе против Немаца и партизана реалне,војска приказана као храбра.
Неке сцене шаљу јасну симболику:угашена свећа,хармоника која лети и пада,црни коњ након погибије брата.
Технички,јако квалитетно,камера прецизна,кадар оштар и брз.Светло је лоше,тамно је бар по мени.
Пејзажи,сценографија,костими,све добија прелазну оцену.
Жарко Лаушевић сјајан,доста млађих глумаца је добило прилику.
Велики корак напред.
Тешко је признати,ал је тако.