17-04-2024, 12:17 PM
(17-04-2024, 10:22 AM)Бенито Пише:(14-04-2024, 07:30 PM)Ђорђе Ивковић Пише: Како се развијао однос Вучића и Јеремића: Од „дођи на ферку“ до „јави се да ти помогнем“
Господин Вук Јеремић добио нови посао - постао поштар господара Вучића.
Ајде да око неког питања не будемо баш сагласни.
Мислим, да сам ја био у овој позицији, у неком лудом и немогућем случају, и да је мене Овај позвао са оваквом молбом, сигурно не би пристао.
Али, могу да разумем Јеремића и није поштено да га, у овој конкретној ситуацији, ставимо у улогу неког савезника, а поготово не слуге режима. Јеремић врло добро зна, а и ми би требало да знамо шта може да значи ако прође та "геноцидашка" прича о Србима. Какве то далекосежне последице може да има. Срби стоје на самој ивици, а понашају се као да су у најкомфорнијој позицији.
Зато могу да разумем зашто је Јеремић, ипак, прихватио да помогне у нечему у чему би, у овом тренутку, ретко који Србин био у позицији да може нешто да уради.
ПС а поготово што га НДХ1 оптужује да је "поштар"
Па, нисмо у неслагању. Јеремићев мотив се може разумети. Логичан је. Вучићева политика је међутим неизлечива. Хтео-не хтео Јеремић да призна, он је, бона фиде, прихватио улогу Вучићевог политичког алата илити корисног идиота, са готово безначајним шансама да помогне држави.
Када би Јеремићево ангажовање имало пун смисао? Питање је реторичко и хипотетичко.
То би имало смисла само када би Вучић прогласио да је опстанак нације угрожен, када би одустао у потпуности од своје досадашње политике, и када би формирао Владу националног спаса, без западних агената и без лажне "десничарске" опозиције, за коју и он зна да је лажна и лака опозиција. Не би звао "на консултације" Хила и НВО сектор, већ рецимо чланове Крунског савета и сл. Себе би вратио у уставни оквир Председника републике. ИТД....