19-04-2024, 01:33 PM
(19-04-2024, 12:28 PM)Vlad Alekš Пише:(19-04-2024, 11:18 AM)Милослав Самарџић Пише:(19-04-2024, 07:44 AM)Vlad Alekš Пише:(17-04-2024, 04:19 PM)Милослав Самарџић Пише:(17-04-2024, 03:22 PM)пек. Пише: Какав Ћосић зар то није Достојевски писао?
Да знаш да сам исто помислио, мада сам проичитао ''на прескок''. Била је она фаза код Достојевског кад је одлепио скроз, као и Толстој, пред крај живота, а Влад воли мало ''шега реј''.![]()
Овај коментар ми је промакао...
Самарџићу, шта велиш: Толстој и Достојевски одлепили, опасни лудаци били, да не кажемо баш оштро - били велике будалетине, а Влад Алекш им је коловођа.
Испаде на крају да си само ти нормалан од свих великих светских писаца?
Један Рус, исписник, из Москве, слао ми је својевремено редовно руске књиге. Пре десетак година. Па међу њима и биографије Толстоја и Достојевског. Дакле стварно су полудели пред крај живота. Толстојева породица је после то и на суду доказала, да би вратила имовину. Сву имовину дао је просјацима, оставио децу на улици.
Фазу лудог Толстоја код нас је прихватио Љотић. Само што је он мислио да је то паметно. И ови његови данас.
У праву је био Растко Ломпар.
Тек сада схватам...
Видиш да ти користи дружење и са не тако великим писцима...