03-05-2024, 04:39 PM
(02-05-2024, 11:59 PM)Monarhist Пише:(02-05-2024, 10:52 PM)Милослав Самарџић Пише: Значи Швецка, јес ладно, ал цензура бато.
Одан је паметније да узмеш прво диплому.
Не бих рекао да је цензура, него је Швеђанима који пишу о ДСР у Југославији просто мрско да читају и истражују, много им је лакше да једноставно препишу оно што је већ објављено и то мало препакују. Пошто то нико не проверава.
А овај тип из БиХ кога сам споменуо, он је просто злобан и пакостан. И има дебела леђа.
Што се тиче Вашег рада, он је и више него квалитетан. Апропо неких који су Вас оспоравали јер формално немате диплому историчара: нема је ни Херман Линдквист који је новинар, али је написао значајан број радова (и биографија) о шведској историји и важним личностима. Не само што га цитирају научници у својим радовима и књигама (рецимо проф. Ериксон) него га је за научни рад одликовао Краљ као и председник Финске. Ево ја који сам читао Линдквиста, одговорно тврдим да је свака Ваша књига далеко квалитетнија и много боље научно написана од његове, без намере да га омаловажим. Линдквистов стил је често анегдотичан, тзв. "лимунада", за разлику од обиља архивских докумената и медотолошке анализе од "Драже" првог тома, преко "Срби против Вермахта", до "Истине о Калабићу". Чисто да имате оријентацију.
Па и мене је одликовао краљ.